Концерт франківців для бійців 44 окремого мотострілецького батальйону

Виїзд франківців на передову став же традицією. Приводом саме цієї поїздки став невеликий, але важливий ювілей – рік із дня заснування 44-ого окремого мотострілецького батальйону Збройних сил України. Який же ювілей без подарунків? До свята долучилися учні Київської гімназії «Домінанта», передавши нашим захисникам смаколики, оберіги, малюнки, листи. Заслужена артистка нашого театру Наталія Омельчук зв’язала нашим «котикам» теплі носки.

День, ніч, ранок і наша концертна бригада у складі – Анатолія Гнатюка, Олексія Паламаренка, артиста театру з позивним “Франко”, а також звукорежисерів Олександра Пліси та Леоніда Бортушка, головного адміністратора Олексія Неволова, – вже на місті дислокації 44-її бригади в Червонолиманському районі Донецькій області. І просто неба почався концерт. Пісні актора і співака Анатолія Гнатюка завжди позитивні, про кохання, про любов до нашої неньки України, до матері. «Бо я народ, якого правди сила, ніким звойована ще не була, яка біда мене, яка чума косила! – а сила знову розцвіла» – словами Павла Тичини говорить Анатолій Гнатюк. Коли Олексій Паламаренко читає вірші й в тому числі свої, відчуваєш таку правду в його словах, що мурахи йдуть по шкірі. Театральні байки та анекдоти, в інтерпретації артиста театру з позивним “Франко“, завжди додають позитиву нашим захисникам. Концерт був в один день на двох дислокаціях бригади.

– Анатолію, чи пригощав вас ювілейним обідом кухар бригади?

 


Анатолій Гнатюк: А як же. Після концерту ми з радістю поїли разом зі всіма нашими хлопцями. І це було дуже смачно. На перше нам подали капусняк зі шматками м’яса, на друге – смажену рибу з картоплею по селянські, а в придачу ще олів’є, кава, чай.
-Які враження від поїздки?
А.Г.: Наша основна задача була створити гарний настрій і, думаю, ми з цим впоралися. Я бачив задоволення на обличчях наших військових. Вони раділи й сміялися, підспівували нам. Ми разом працюємо на Перемогу і кожен на своєму фронті.

Коли вже нарешті настане цей день –

Хвилина Вселенського Свята,

Яких ми тоді заспіваєм пісень,

Слів яких скажем багато (Олексій Паламаренко).

Слава Україні! Слава ЗСУ!